Anasayfa
Sepetim
Kategoriler
Giriş Yap
Geri Dön

KAHVALTILIK LEZİZ TATLI TARİFLERİ

06-01-2023 12:00:11
KAHVALTILIK LEZİZ TATLI TARİFLERİ

Günün ilk öğününe harika kahvaltılık tatlı tarifleri eklemeye ne dersiniz? Kahvaltı günün en önemli öğünü ve en sevdiğimiz öğün olabilir ama aynı zamanda zor bir öğündür! Kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu söylerler ama kahvaltı rutinine saplanıp kalmak kolaydır.Bazen çarkları döndürmek için birkaç fikre ihtiyaç duyarsın. Kahve içmeden önce kahvaltı fikirleri bulmalıyız ve bu gerçekten zor bir iş gibi gelebilir. Kahvaltı metabolizmanızı harekete geçirerek gün boyunca kalori yakmanıza yardımcı olur. Ayrıca size işlerinizi halletmek için ihtiyacınız olan enerjiyi verir ve işte ya da okulda odaklanmanıza yardımcı olur. Bunlar günün en önemli öğünü olmasının sebeplerinden sadece birkaçı.Kahvaltı ayrıca size süt ürünleri, tahıllar ve meyveler gibi sağlıklı yiyeceklerden bazı vitamin ve besinleri alma şansı verir. Onu yemezseniz, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu tüm besinleri almanız pek olası değildir.Pek çok çalışma, daha iyi hafıza ve konsantrasyon, daha düşük "kötü” LDL kolesterol seviyeleri ve daha düşük diyabet, kalp hastalığı ve fazla kilolu olma şansı dahil olmak üzere kahvaltı yemeyi sağlıkla ilişkilendirmiştir. Günün her vaktinde tercih edilen tatlılar hepimiz için vazgeçilmez bir seçenektir. Günün hangi saati ve hangi mevsim olursa olsun, bu kahvaltılık tarifler sizi sabahları yataktan kaldırıp iyi bir ruh haline sokmak ve güne zinde başlamak için birebir! Tatlı için sadece reçel veya bal tüketmek yerine leziz ve pratik tatlılar yapmaya ne dersiniz?

 

PRATİK KAHVALTILIK YALANCI ELMALI KURABİYE

Malzemeler:

İç Harcı İçin:

• 2 adet rendelenmiş elma

• 1 yemek kaşığı kadar tereyağı

• 2 yemek kaşığı toz şeker

• 4 yemek kaşığı ince doğranmış ceviz

• 1 çay kaşığı tarçın

Hamur İçin:

• 1 adet yumurta

• Yarım çay bardağı sıvı yağ

• Yarım çay kaşığı toz şeker

• 1 tam su bardağı süt

• 1.5 su bardağı un

• 1 çay kaşığı kadar kabartma tozu

• 1 tam paket vanilin

Üzeri İçin:

• 1 tatlı kaşığı pudra şekeri

PRATİK KAHVALTILIK YALANCI ELMALI KURABİYE NASIL YAPILIR

Rendelenmiş olan 2 adet elmayı bir kenara alın. Eritilmiş tereyağı ve rendelenmiş elmaları renk alana kadar soteleyin. Hafif sotelenmiş elmaların üzerine toz şekeri ve tarçını ekleyin ardından elmalar yumuşayana kadar soteleme işlemine devam edin. Sotelendikten sonra harca cevizi de ekleyin ve iç harcını bir kenara alın. İç harç için öncelikle yumurta ve şekeri bir mikser yardımıyla kabarıncaya kadar çırpın. Sıvı yağı ve sütü de ekleyerek mikserle çırpmaya devam edin. Ardından un, kabartma tozu, vanilini ekleyin ve hamur kıvamına gelene kadar çırpın. Hazırlana hamur harcını yağlanmış tavaya bir kepçe kadar dökün. Her iki tarafını da yüksek ısıda kızarıncaya kadar pişirin. Krep hamurunuzu bir tabağa alın içine elmalı harçtan ekleyin ve rulo şeklinde sarın. Son olarak üzerine pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun!

LİMONLU, BADEMLİ VE HAŞHAŞLI MUFFİN

Malzemeler:

·2 yemek kaşığı un

·2 çay kaşığı kabartma tozu

·Yarım çay kaşığı tuz

·Yarım su bardağı tam yağlı yoğurt

·2 yemek kaşığı kadar rendelenmiş limon kabuğu

·8 yemek kaşığı kadar tereyağı

·Yarım su bardağı toz şeker
 
·1 adet yumurta
 
·250 gram kadar dilimlenmiş badem

Limonlu, Bademli ve Haşhaşlı Muffin Nasıl Yapılır?

Fırını 200 dereceye kadar ısıtın ardından büyük bir kapta un, kabartma tozu, kabartma tozu ve tuzu birlikte çırpın. Ayrı bir kapta yoğurt, limon kabuğu rendesini karıştırın. Büyük bir kapta, elektrikli karıştırıcı kullanarak, tereyağı ve toz şekeri orta-yüksek hızda hafif ve kabarık olana kadar yaklaşık 2 dakika çırpın. Gerekirse kâsenin kenarını kazıyarak yumurtayı çırpın.Unlu karışımın yarısını ekleyin, sadece birleştirmek için karıştırın, ardından yoğurt karışımının yarısını, sıyırma kabını ve gerekirse çırpıcıyı ekleyin. Kalan un ve yoğurt karışımları ile tekrarlayın, ardından haşhaş tohumlarını katın. 1/4-fincan dondurma kaşığı kullanarak, hamurun yuvarlak kısmını her muffin kabına alın.Bademleri hemen karıştırın, ardından her bir muffinin üzerine yaklaşık 1 yemek kaşığı şekerli badem ekleyin ve ortasına toplayın. Afiyet olsun!

KAHVALTILIK FRANSIZ TOSTU

Malzemeler:

·6 adet büyük boy yumurta

·Tam yağlı süt

·2 çay kaşığı tarçın

·1 çay kaşığı saf vanilya özü

·Kalın dilimlenmiş challah ekmeği

·4 yemek kaşığı kadar tereyağı

·Servis için yoğurt, çilek, bal

Kahvaltılık Fransız Tostu Nasıl Yapılır?

Büyük, sığ bir kapta yumurta, süt, tarçın ve vanilyayı çırpın.2 ekmek dilimini yumurta karışımına koyun ve 2 dakika bekletin.Ters çevirin ve 1 dakika daha ıslatın (ekmeğin her iki tarafı da tamamen karışıma bulanmalıdır).Bu arada, orta-düşük büyük yapışmaz tavada 1 çorba kaşığı tereyağını ısıtın.Eridikten sonra ıslatılmış ekmeği ekleyin ve her bir tarafı 1 ila 3 dakika altın rengi kahverengi olana kadar pişirin;tel rafa aktarın.Tost pişerken, bir sonraki challah dilimlerini ıslatın.Kalan tereyağı ve ekmek ile tekrarlayın.Üzerine yoğurt, çilek ve istenirse şurup veya bal ile servis yapın.

FIRINDA PRATİK YULAF

Malzemeler

·100 gram yulaf

·1 tatlı kaşığı kabartma tozu

·1 adet doğranmış muz

·1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu veya bal

·2 adet yumurta

·Bir tutam kadar tarçın

·100 gram kadar çikolata parçaları, yaban mersini veya ahududu

Fırında Pratik Yulaf Tarifi Nasıl Yapılır?

Fırını 180 dereceye kadar önceden ısıtın. Yulafları un haline gelinceye kadar birkaç kez karıştırın. Kabartma tozu, doğranmış muz, akçaağaç şurubu veya bal, yumurta ve karışık baharat veya tarçın ekleyin ve pürüzsüz olana kadar çırpın.Çikolata parçacıklarını veya meyveleri karıştırın.Isıya dayanıklı dört kalıbı hafifçe yağlayın, ardından hamuru aralarında paylaştırın.20-25 dakika veya iyice yükselene ve pişmiş yulaf hafifçe bastırıldığında geri dönene kadar pişirin.İsterseniz servis yapmadan önce daha fazla çikolata parçaları veya çilek serpin.

ÇİKOLATALI LEZZET BOMBASI EKMEK

Malzemeler:

·3.5 su bardağı un

·2 yemek kaşığı kadar esmer veya beyaz şeker

·10 gram instant maya

·Yarım su bardağı ılık su

·Yarım çay bardağı kadar tuz

·150 ml süt

·200 gram rendelenmiş bitter çikolata

Çikolatalı Lezzet Bombası Ekmek Nasıl Yapılır?

Derin bir kaba unu koyup ortasını havuza benzer şekilde açın. Şeker, tuz ve mayayı un koyduğunuz kabın orta kısmına ekleyin ve süt ve suyu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın.Hamur çok fazla yapışmayan bir kıvama geldikten sonra üzerini nemli bir bezle kapatın ve 45 dakika mayalandırın. Hamuru açacağınız zemini iyice unlayın. Mayalanan hazır hamuru unlu tezgâha alın ve merdaneyle büyük, orta kalınlıkta olacak şekilde açın. Açtığınız hamur dikdörtgen şeklinde olmalı. Ardından rendelenmiş olan bitter çikolatayı hamurun her yerine eşit şekilde serpiştirin. Çikolatanın eşit şekilde dağılmasına dikkat edin. Sonrasında hamuru rulo şeklinde katlayın ve eşit parçalar halinde 3’e ayırın. Ruloları yağlanmış kek kalıbına yerleştirin ve kalıbın içinde de mayalanması için 30 dakika kadar bekleyin. Önceden ısıtılmış olan 185 derecelik fırında 35 dakika kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra 20 dakika kadar bekletip üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! Kahvaltılık tarifler yazımızı okumayı unutmayın! 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.