Anasayfa
Sepetim
Kategoriler
Giriş Yap
Geri Dön

Kusursuz Bir Peynir Tabağı Nasıl Hazırlanır?

11-08-2022 16:36:59
Kusursuz Bir Peynir Tabağı Nasıl Hazırlanır?

     Mutfakta dekorasyon ve lezzet sevdalılarını buluşturan noktalardan birisi de peynir tabağı diyebiliriz. Kolayca hazırlayabileceğiniz peynir tabakları şıklıklarıyla gözünüzü, lezzetiyle midenizi doyuracak. Üstelik peynir tabağı misafirlerinizi memnun etmek için de güzel bir seçim. Peynir tabaklarıyla her öğününüzü renklendirebilir, sadece kahvaltılarınıza değil akşam yemeklerinize de ayrı bir lezzet katabilirsiniz.

     Peyniri çok seviyorum, peynirin her çeşidine bayılıyorum ve peyniri farklı lezzetlerle kombinlemeye de varım diyorsanız, birbirinden farklı zevke ve göze hitap eden peynir tabakları tariflerimiz tam sizlere göre!

     Öncelikle önemli olanın sizin damak tadınız ve zevkiniz olduğunu söylemeden geçmeyelim. Elinizde olan malzemelerle peynirlerinizi kombinleyeceğiniz gibi yılbaşı gecesi gibi özel akşam davetleriniz için alışveriş de yapabilirsiniz. Önerilerimiz ışığında peynir tabağınızı dilediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz, sahne sizin!

Sunum Tabağı Seçimi

   

     Sunum yapmak için seçebileceğiniz birbirinden güzel tabak ve altlık seçeneği mevcut. Mermer, bambu, ceviz ağacı ya da zeytin ağacından yapılmış farklı sunum tabaklarını tercih edebilirsiniz.

Hangi Peynirleri Seçmeliyim?

     Sade bir tabak tercih edebileceğiniz gibi peynir seçeneklerinin sayısını çok da tutabilirsiniz. Farklı sertlik ve lezzetteki peynirleri kullanarak çeşitliliği artırmanızı öneririz. İnek, keçi ve koyun sütünden yapılmış farklı peynirleri de kullanmanız peynir tabağınızı zenginleştirecektir. Yöresel lezzetleri tercih edebileceğiniz gibi tabağınıza ithal peynirler de ekleyebilirsiniz.

     Unutmayın, seçtiğiniz peynirler bir sonraki adımda hangi lezzetleri ekleyeceğinize karar vermek için oldukça önemli.

     Peynirlerinizi seçerken aşağıdaki kategorilere göz atmak işinize yarayabilir:

Sert peynir çeşitleri: Kars gravyeri (Kars eski kaşarı), gouda, cheddar, Bergama tulum peyniri, sert inek beyaz peyniri, örgü peyniri, Çerkez peyniri, Ezine koyun peyniri, sepet peyniri, parmesan peyniri, İsviçre (Emmental) peyniri, Balıkesir-Bursa Mihalıç peyniri

Yumuşak peynir çeşitleri: Dil peyniri, karper, Erzurum civil (çeçil) peyniri, kaşar peyniri, yumuşak inek beyaz peyniri, lor peyniri, brie, mozzarella, feta, keçi peyniri

Yarı sert peynir çeşitleri: Hellim, Erzincan deri tulum peyniri, yarı sert inek beyaz peyniri, Van otlu peyniri

Keskin tatlar: İsviçre (Emmental) peyniri (hafif keskin), rokfor, feta

Tuzlu peynirler: Erzurum civil (çeçil) peyniri, feta, Balıkesir-Bursa Mihalıç peyniri

Tuzsuz peynirler: Bolu Çerkez peyniri, Diyarbakır örgü peyniri

Küflü peynirler: Çedar, rokfor, parmesan, gorgonzola

Keskin aromalı, tuzlu, tuzsuz, otlu ve küflü gibi farklı seçenekteki peynirleri birleştirerek dengeli bir peynir tabağı oluşturabilirsiniz.

Sitemizdeki peynir, ithal peynir ve gurme ürünler kategorilerini inceleyerek damak tadınıza en uygun Gündoğdu peynirlerini tek tıkla sipariş edebilir, peynir tabağınız için ilk ve en önemli adımı atabilirsiniz!

Eşlikçiler

Peynirlerinizi seçtikten sonra sıra onlara eşlik edecek lezzetleri seçmekte. Bu konuda birçok alternatif mevcut, önemli olan eşlikçilerinizin seçtiğiniz peynir çeşitleriyle uyumlu olması. Örneğin, seçtiğiniz peynirlerin tuz oranı yüksekse eşlikçilerinizi bu tuz oranını dengeleyecek şekilde seçebilirsiniz.

Tuzlu eşlikçiler:

Şarküteri ürünleri: Pastırma, salam, sosis, jambon gibi şarküteri ürünleri, peynir tabaklarınıza ayrı bir lezzet ve renk katacaktır. Şarküteri ürünleri istediğiniz şık peynir tabağı görünümünü yaratmak için çok iyi bir seçim.

Sitemizdeki et ürünleri kategorisini inceleyerek istediğiniz şarküteri ürününü kolayca sipariş verebilirsiniz.

Zeytin: Zeytinsiz bir peynir tabağı düşünemiyoruz! Farklı renk ve tada sahip birçok zeytin seçeneği, peynir tabağınıza ayrı bir lezzet katacaktır. Minik kaselere koyabileceğiniz zeytinlere hafif zeytinyağı da ekleyebilirsiniz.

Birbirinden farklı zeytin ve zeytinyağına sitemizdeki zeytin ve zeytinyağı kategorisinden ulaşabilirsiniz.

Kuruyemiş: Badem, ceviz, fındık ve kaju fıstığı gibi kuruyemişler, tabağınızın dekorasyonuna ayrı bir hava katacaktır.

Hazır alışverişe devam ediyorken, sitemizden kahvaltılıklar kategorisindeki ceviz kısmına tıklayarak cevizinizi de sipariş edebilirsiniz.

 

 

Tatlı Eşlikçiler

Meyveler: Birçok peynir tabağına salkım üzüm eklendiğini görmüşsünüzdür. Taze meyve, peynir tabaklarının vazgeçilmezlerinden biridir diyebiliriz. Siz de üzüm, elma, çilek gibi sevdiğiniz meyveleri tabağınıza ekleyebilirsiniz.

Biliyorsunuz meyveler sadece taze meyvelerle sınırlı değil. Peynir tabağınıza kurutulmuş meyve de ekleyebilirsiniz. İlk aklımıza gelen kuru meyve tabi ki kuru kayısı ama nerdeyse her meyvenin kurutulmuş haline ulaşmak mümkün; kuru incir, kuru üzüm, kuru dut ve kuru erik bunlardan sadece birkaçı.

Reçel: Çilek, vişne, kayısı, ayva, gül ve portakal gibi çeşitleriyle kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan reçel, en az bir çeşidiyle peynir tabağınızda yer bulacaktır diye düşünüyoruz.

Bal: Reçele alternatif arayanlar ya da tatlıya doyamayanlar için bal seçeneği de mevcut, sağlıklı ve besleyici bir eşlikçi.

Çikolata: Çikolatanın yakışmadığı yer yoktur herhalde!

Son Dokunuşlar

Tabağınızda farklı kraker, galeta ya da ekmek çeşitleri bulunması faydalı olacaktır. Böylece kendiniz ya da misafirleriniz için daha doyurucu bir tabak elde edebilirsiniz. Dilerseniz ekmek dilimlerinizi kızartabilirsiniz.

Eşlikçilere ek olarak tabağınıza yeşillik, kuru et, simit, salatalık turşusu, çeri domates, hardal ve hurma gibi lezzetler de ekleyebilirsiniz.

Sunumdan önce peynir tabağınızın yanına peynir bıçak seti eklemeyi unutmayın.

 

Bazı Püf Noktalar

- Tabağınızda yeşillik ya da meyve gibi taze lezzetleri mutlaka bulundurun, böylece daha sağlıklı ve sindirimi kolay bir tabak elde edersiniz.

- Farklı renk ve tatların yan yana gelmesine özen gösterin.

- Peynirlerinizi farklı boyut ve şekillerde keserek tabağınızın görsel kalitesini artırabilirsiniz.

- Peynir miktarı sizin tercihinize kalsa da kişi başı yaklaşık 85 gram peynir kullanılmasını tavsiye ederiz.

- Peynirlerinizi sunum tabağına almadan 30 dakika önce buzdolabından çıkarın.

- Tabağınıza koyacağınız meyvelerin kararmasını önlemek için meyveleri dilimleyip sunum yapana kadar suda bekletebilirsiniz.

Bazı Peynir Tabağı Örnekleri

Peynir Tabağı 1:

Gündoğdu Anadolu Kars eski kaşar 

Gündoğdu çeçil peyniri 

Gündoğdu inek İzmir tulum peyniri

Gündoğdu dilimli kaşar peyniri 

Gündoğdu spicheese kaşar peyniri 

Gündoğdu klasik inek beyaz peynir (Ezine)

Gündoğdu bohça peyniri (poucheese)

Siyah zeytin 

Yeşil zeytin

Ceviz 

Kuru kayısı 

Salkım üzüm 

Taze kekik

Çeri domates

Bu peynir tabağını hazırlamaya vaktim yok diyorsanız, sitemizdeki peynir tabakları kategorisine giderek bu peynir tabağını sipariş verebilirsiniz ya da istediğiniz ürünlerle kendi peynir tabağınızı oluşturup tek tıkla özenle hazırlanmış peynir tabağınıza ulaşabilirsiniz!

 

Peynir Tabağı 2:

Gündoğdu taze kaşar peyniri

Gündoğdu çörek otlu sepet peyniri

Gündoğdu dil peyniri

Gündoğdu keçi – koyun - inek Ezine peyniri

Gündoğdu örgü peyniri

Dana jambon

Hindi füme

Çilek reçeli

Vişne reçeli

Bal

Yeşil zeytin

Siyah zeytin

Kuru incir

Simit

Roka

Portakal

 

Peynir Tabağı 3:

Gündoğdu Marble cheddar peyniri

Gündoğdu cipscheese

Gündoğdu Çerkez peyniri

Gündoğdu kekikli sepet peyniri

Gündoğdu Trakya eski kaşar

Yaban mersini

Izgara zeytin

Siyah zeytin

Sosis

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.